2011. december 16., péntek

Mit adjak a Kistesónak Karácsonyra? V.

Készíts "hangszert" a Kistesódnak!
(4 évesnél idősebb Nagytesó készíti 2-4 éves Kistesójának, ill. a nagyobbak is élvezik!!! :-))

Szükséged lesz ehhez wc papír, vagy konyhai kéztörlő hengerekre, akrilfestékre, vagy temperára, vastag ecset, vékony ecset, szélesebb ragasztószalagra.
Ragaszt össze a hengereket a ragasztószalaggal.
Fesd be az egész felületet egyszínűre a vastag ecsettel! Tedd félre amíg megszárad. Száradás alatt tevezd meg milyen mintákat varázsolsz majd rá a vékony ecseteddel. Ha megszáradt, már kezdődhet is a varázslat. Próbálj körkörösen, vagy hosszanti irányban ismétldő mintákat festeni, hogy hasonlítson az igazi hangszerhez!
Várd meg kipróbálás előtt, hogy a minták is megszáradjank!
Ha száraz, már fújhatod is! Próbálj ki minnél több hangot, brummogj, prüttyögj, trombitálj bele!
Kistesód is élvezni fogja!
didzseridu (didgeridoo) az észak-ausztráliai őslakosok fúvós hangszere. Bár leggyakrabban fából készül, megszólaltatásának módja miatt hangszertani besorolása szerint mégis a rézfúvós hangszerek családjába tartozik.

Hagyományosan a didgeridoo a termeszek által kivájt eukaliptusz fatörzsből vagy ágból készül. Ürege általában kónikus, kúpszerű, azaz a befúvás helyén kisebb keresztmetszetű, mint az alsó végén. A befúvó rész peremére gyakran méhviaszt tesznek, melynek segítségével a játékos a rést a saját szájához tudja igazítani. Felületét gyakran festéssel díszítik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.