BEMUTATKOZUNK


Ha szeretnéd, hogy gyermeked kreatív, a feladataiban elmélyülni tudó diák legyen és feltett szándékod, hogy a képernyő elől elcsalogasd őt; ha érdekelnek a művészetre és természetvédelemre nevelés lehetőségei és módszerei; ha szeretsz a gyermekeddel közösen barkácsolni, akkor jó helyen jársz, mert EZ A BLOG NEKED SZÓL!A Kistenyér Projekt és Műhely azzal a céllal jött létre, hogy tevékeny szerepet vállaljon az alkotóművészetek és a természetvédelem oktatásának területén. Tagjai lelkes művészet- és természetbarátok


Célunk az 5-12 korú gyermekek érdeklődésének felkeltése a művészetek és a természet kincsei iránt – a játékos és jó hangulatú ismeretátadás a tárgyalkotás és dramatikus játék segítségével; a gyermekkori kreativitás felismerése és fejlesztése az alkotás örömének  megtapasztalásával. 

Művészeti és környezetismereti nevelést célzó törekvések, kiadványok, pedagógiák és családi programok bemutatása. Kulturális és környezetvédelmi projektek, pályázatok, gyermektáborok, gyermekrendezvények, művészeti foglalkozások szervezése és megvalósítása, illetve az azokon való tevékeny részvétel. A célirányos nevelést segítő kézműves- és játékötletek gyűjtése pedagógusok és kreatív tevékenységekre  nyitott szülők számára. Animátor-szolgálatot biztosítunk céges- és magán gyermekrendezvényeken. Rendezvényekhez, ünnepekhez is kapcsolható tematikus kézműves foglalkozásokat tartunk igény szerint dramatikus játékkal, ének-zenével, mesével és bábbal. 

GYERMEKFOGLALKOZÁSAINK KOORDINÁTORAI


Gyakorlati tapasztalattal rendelkező szülők, az oktatás és a kultúra területén dolgozó szakemberek vagyunk. Magunkénak érezzük az UNESCO alapgondolatát: a fenntartható fejlődés fontos pillérei a környezetvédelem és a kultúra. A Kistenyér Projekt és Műhely a közhasznú Ariadne Egyesület munkacsoportjaként tevékenykedik.


Előnézet
Annamari, Kinga, Szilvia, Piroska
Márti, Kinga, Kati, Réka, Blanka
VERESS KINGA
művészettörténész (ELTE BTK), kulturális menedzser (Corvinus Egyetem, projektmenedzser, Budapesti Gazdasági Főiskola, NBS Üzleti Iskola), kézműves
Középiskolai tanulmányai befejezése óta a kultúra, a kreatív mesterségek és a művészetek körében tevékenykedik. Néhány évig fazekasként dolgozik, majd a magyar iparművészeti élet területén mozog, számos kiállítást rendez, művészeti kiadványokban publikál, a Magyar Iparművészet szerkesztője és cikkírója. Tevékenységéért Kállai Ernő műkritikusi ösztöndíjban és Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete ösztöndíjában is részesül. 
A kultúra- és művelődésszervezés projekt szemléletű megközelítéseinek szakszerű elsajátítása céljából projektmenedzseri tanulmányokat folytat a Corvinus Egyetemen.
Több mint egy évtizede foglalkozik a gyermekek művészeti és kézműves oktatásával.
Tevékenysége során nagy jártasságot szerez a kézműves anyagismeret és technikák terén.
Évek óta a Klebelsberg Kultúrkúria Kistenyér kreatív gyermekfoglalkozások vezetője. 
2009-től a Kistenyér Projekt tagja. 

DEMŐK PIROSKA
általános iskolai tanító (BTF), művelődésszervező (JPTE), kézműves
A Budapesti Tanítóképző Főiskola elvégzése mellett néhány évig fazekasként dolgozik, majd a Fővárosi Pedagógiai Intézet Továbbképzési Program keretében drámapedagógiát és komplex kézműves oktatást tanul. A Janus Pannonius Tudomány Egyetemen művelődésszervezői végzettséget szerez.
Több mint egy évtizede rendszeresen tart gyermekfoglalkozásokat, elsősorban „Kreativitás- és személyiségfejlesztés természetes anyagokon keresztül” témában (gyermekprogramok, foglalkozások szervezése, lebonyolítása – Szent Márton Caritas Alapítvány, Pécs, Herman Ottó Általános Iskola, Bp., Szent-Györgyi Albert Általános Iskola, Bp.). Nyaranta  kézműves táborokat szervez. Tevékenysége során nagy jártasságot szerez a népi kézműves technikák terén.

Közel tíz évig rendezvényszervezőként is tevékenykedik (Magyar Marathon Klub,   céges rendezvények gyermekprogramjainak koordinációja).
2009-től a Kistenyér Projekt tagja.

KÓBOR SZILVIA
grafikus (MÚOSZ), művelődésszervező (NyME BTK)
Több évet tölt közgyűjteményekben - a Néprajzi Múzeum, majd az Iparművészeti Múzeum munkatársa. A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és a Bálint György Újságíró Iskola befejezése után művészeti szerkesztő, grafikus (Marquard Media, Axel Springer Hungary, Sanoma Media Budapest, Geomedia). Mozgókép-média és Pr szakon művelődésszervező végzettséget a Nyugat-Magyarországi Egyetemen szerez. 
2009-től a Kistenyér Projekt tagja.

BECSEI KATALIN
természetvédelmi mérnök (SZIE), terepi vezető, környezeti nevelő, pedagógiai asszisztens 
Egyetemi tanulmányait a Szent István Egyetem MKK karának, természetvédelmi mérnöki szakán végezte, mesterképzésben. 
Felsőfokú tanulmányai ideje alatt a természet iránti elkötelezettsége már párosult egy konkrét céllal is, mely a környezeti nevelés népszerűsítése, illetve aktív gyakorlása lett. Több éve foglalkozik gyermekekkel, főként a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Területen tevékenykedik, mint túravezető. Több éves tapasztalattal rendelkezik gyermektábor lebonyolítási feladatok ellátásában, kézműves foglalkozások tartásában.
A Magyar Madártani Egyesület, Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztályának a tagja. Rendszeresen tart iskolák számára természet-ismereti, terepi programokat, illetve előadásokat.
2012-től a Kistenyér Projekt tagja. 
Blogunk Öko rovatának  vezetője.

BRUNNER MÁRTA
színész, előadóművész (GNM Színitanoda)
A Székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Ruttkai Éva Színház művészeként egy sor gyermek- és ifjúsági darab főszereplője (Dzsungel könyve, Hamupipőke, János vitéz, Andersen: Hókirálynő, Legyetek jók, ha tudtok, Twist Olivér, Kisherceg). 

Számos gyermekrendezvényen (gyereknap, majális, koncertek) szerepel műsorvezető-ként, meghívott vendégként. Felkérésre bábos mesélő, dramatikus játékvezető.
Sóskúti élményfarmján lovas oktatást szervez és gyermekfoglalkozásokat tart (dráma tanítás, kézműveskedés). A lovak ápolása mellett különféle háztáji állatok gondozását is megismerhetik az odalátogató gyerekek.
2011-től a Kistenyér Projekt tagja.

A Sóskúti Élményparkról:
Brunner Márta saját lova... 
Falusi turizmus - Fejér megye...
Interjú...

KOCSÁN GYÖNGYI
rendezvény- és konferenciaszervező (KOTK, NPIM)
Évekig dolgozik az egészségügyben, majd irodavezetői, rendezvény-és konferenciaszervezői, valamint protokollfőnök  végzettségeket szerez. 2004-től környezetvédelemmel kapcsolatos eseményeket szervez, az Ipari Energiafogyasztók Fóruma Egyesület rendezvényszervezője: egyesületi rendezvények, sajtótájékoztatók, közgyűlések, évbúcsúztató fogadások, konferenciák szervezése, az IFIEC Europe-pal való közös rendezésű konferenciák szervezése. („Energiatakarékosság” Népszabadság Konferencia, 2007., Magyarországi Klímacsúcs, 2009.,  ÖKOINDUSTRIA kiállítás és IV. Magyar Biogáz Szakmai Nap 2009., 2012: Volent Kft. és az IDAB Kft. rendezvényeinek kizárólagos szervezése stb.). 
2012-től a Kistenyér Projekt tagja.


CSÉVI ANNAMÁRIA DE PILLECYN
gordonka művész, zenei oktató
A Bartók Béla Zeneművészeti Gimnázium befejezése után a Brüsszeli Királyi Konzervatóriumban szerez gordonka művész és szolfézs diplomát.  
Több mint egy évtizede foglalkozik gyermekek zenei felkészítésével, zeneoktatással. Hivatásának tekinti a Kodály-módszer népszerűsítését. A Hubay Jenő Alapítvány külső munkatársa, rendszeresen ad kamarakoncerteket. 
Évek óta a Klebelsberg Kultúrkúria Énekeljünk együtt gyermekfoglalkozás vezetője.
2011-től részt vesz a Kistenyér Projekt tevékenységében.

SIMONYI RÉKA
színész (GNM Színitanoda), táncpedagógus
Több gyermekdarabban szerepel (Sulishow, Fiatalok Színháza, Mesés Mátyás, Ruttkai Éva Színház, Twist Olivér, Tatbányai Jászai mari Színház) és rendszeresen szinkronizál a Minimax-ban. Klasszikus balettet tanít művészeti iskolákban.
2012-től részt vesz a Kistenyér Projekt tevékenységében, bábos mesélő, animátor.

VERESS ZSUZSANNA
táncművész (MTF)
Az Állami Balett Intézet befejezését követően, több mint egy évtizede a Madách Színház művésze.  Felkérésre klasszikus balettet, táncot tanít gyermekeknek. Évek óta fest és készít kézműves tárgyakat.
2012-től részt vesz a Kistenyér Projekt tevékenységében. 

SURÁNYI BLANKA
tanuló
A Klebelsberg Kuno Általános Iskola negyedik osztályos diákja. Kitűnő tanuló. 
A II. kerületi Vers-és Prózamondó Versenyen különdíjat, majd első helyezést ér el. A Kiss Zenede fuvola szakának tanulója, mestere Molnár Balázs. 
2012-től részt vesz a Kistenyér Projekt tevékenységében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.