2011. december 3., szombat

Mit adjak a Kistesónak Karácsonyra? I.

Bár a Karácsony nem csupán az ajándékozásról szól, de azért valljuk be, hogy a gyerekek egész évben azt az estét várják, amikor megcsodálhatják a ragyogó fenyőfát, és birtokba vehetik az izgalmas csomagokat.

Ráadásul ők is szeretnek ajándékot adni a családtagjaiknak. Főleg a Kistesónak. Na, de mi is legyen az? Hiszen a Kistesó esetleg még nagyon kicsi, mindent lerombol, összegyűr és a bonyolultabb játékok még értelmezhetetlenek számára.

Idén decemberben néhány ötletet szeretnénk adni a vállalkozó kedvű Nagytesóknak, mert bizony egyáltalán nem lehetetlen olyan játékokat előállítani házilag, amit a kisebb testvér nagyra értékel majd.
A sajátkészítésű ajándék mindenkinek nagyon kedves, ráadásul most olyan játékokat mutatunk be, amelyek főként hulladékok felhasználásaval készültek.


Készíts hangmemória-játékot a Kistesódnak!
(5 évesnél idősebb Nagytesó készíti 2-4 éves Kistesójának)

Szükséged lesz ehhez egy kisebb vagy nagyobb tojástartóra, akrilfestékre, Kindertojás-tokokra és gombokra vagy filcre.
Fesd be a tojástartót tetszésed szerint. Tedd félre amíg megszárad. Töltsd meg a Kindertojás-tokokat különböző hangzású anyagokkal, de vigyázz, mindegyikből legyen egy pár! Ezek lehetnek: rizs, só, üveggolyó, kavics stb. Arra kell figyelni, hogy eltérő hangzásúak legyenek. Próbálgasd őket! A megtöltött tokokat díszítheted színes gombokkal, filccel. Az elkészült csörgőket helyezd el a tojástartóban, és már készen is van a műved! A játék ugyanúgy működik mint a többi memória-játék. Meg kell találni a párokat. A Kistesód is élvezni fogja!


Jó munkát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.