2011. december 8., csütörtök

Mit adjak a Kistesónak Karácsonyra? II.

Bár a Karácsony nem csupán az ajándékozásról szól, de azért valljuk be, hogy a gyerekek egész évben azt az estét várják, amikor megcsodálhatják a ragyogó fenyőfát, és birtokba vehetik az izgalmas csomagokat.

Ráadásul ők is szeretnek ajándékot adni a családtagjaiknak. Főleg a Kistesónak. Na, de mi is legyen az? Hiszen a Kistesó esetleg még nagyon kicsi, mindent lerombol, összegyűr és a bonyolultabb játékok még értelmezhetetlenek számára.

Idén decemberben néhány ötletet szeretnénk adni a vállalkozó kedvű Nagytesóknak, mert bizony egyáltalán nem lehetetlen olyan játékokat előállítani házilag, amit a kisebb testvér nagyra értékel majd.
A sajátkészítésű ajándék mindenkinek nagyon kedves, ráadásul most olyan játékokat mutatunk be, amelyek főként hulladékok felhasználásaval készültek.




Készíts dugó-nyomdát a Kistesódnak!
(Szülői segítséggel kisiskolás Nagytesó készíti óvodás Kistesójának)

Szükséged lesz néhány használt parafadugóra, filctolra, parafadugóra és sniccerre. Utóbbi használatát inkább bízd a szüleidre, mert nagyon éles szerszám! Az nyomdát bármilyen dobozban elhelyezheted. Én egy használt sushis dobozt találtam.




A parafadugót nem könnyű faragni, ezért nagyon egyszerű mintákra gondolj. Tervezd meg, esetleg egy papirra rajzold le, hogy nagyjából milyen mintájú nyomdákat szeretnél készíteni. Ezután filctollal rajzold rá a mintát dugó szélesebbik végére, majd kérd meg a szüleidet, hogy segítsenek a kifaragásban. A kész nyomdát ki is próbálhatod egy kis temperával. Így a dugók szép színesek, kívánatosak lesznek. Ha a tárolásukhoz papírdobozt találtál, akkor azt máris dekorálhatod! 



Jó szórakozást a munkához!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.