2011. december 14., szerda

Mit adjak a Kistesónak Karácsonyra? IV.

Készíts angyalkát a Kistesódnak! 

Alapanyagok: tojástartó, maradék textília, szalagok, fehér tüll, mesegyapjú, fagolyó vagy préselt papír golyó, papír, gyöngy, flitter, zseníliadrót. Kellékek: filctoll, zsákvarró tű és hímzőfonal, vatta, ragasztó, festék.

Karácsonyfadísz angyalka tojástartóból

Vágj ki egy harangformát a tojástartóból és fesd le arany temperával. 
Amíg szárad elkészítheted az angyalka szárnyát: egy fehér A/4-es lapot megfelezel és harmonikaszerűen összehajtogatod. Biztos készítettél már papírterítőt! Vedd elő ezt a tudásodat és a hajtogatott papírcsíkot vagdosd be ék alakban. Ezután a csíkot félbe kell hajtani és középen kilyukasztani. Ehhez kérjél szülői segítséget, mert a több rétegű papírt az olló hegyével lehet átfúrni. Jobb, ha ott egy felnőtt is veled!
Ha ezzel is elkészültél, akkor hozzáfoghatsz az angyalka fejéhez. Egy fagyöngyre alkoholos filccel megrajzolod az arcocskáját és mesegyapjúból hajat ragasztasz. Vigyázat! A fagyöngyöd a lukas fele alul-felül legyen, mert még fel is kell majd fűznöd! 
Ha mindez elkészült jöhet a felfűzés. A zseníliadrórtra fűzöd a fejet, majd a szárnyat s végül a már biztosan megszáradt arany ruhát. A drótot alul és felül visszahajtod: így keletkezik felül a glória, alul pedig a drót a fűzést összetartja. 


Illatpárna-angyalka maradék anyagból
(Csak már varrni tudó nagytesók fogjanak hozzá.)

Organza, vagy fehér vászon anyag a legjobb az illatpárnádhoz. Téglalap alakot vágjál ki az anyagból, úgy 5-6 cm szélességben. Félbehajtod és zsákot varrsz belőle. Ha kész, kifordítod a zsákot, hogy a varrás belül legyen, majd megtöltöd illatos vattával. Hogyan lesz a vatta illatos? Egyszerű: vagy illóolajat csepegtetsz rá, vagy szegfűszeget, fahéjat, narancshéjat csomagolsz bele.
Kész is van az angyalka teste. Az anyagot még díszítheted rajzzal és csillámragasztóval, gyönggyel, flitterrel. Az ötletelésben ne fogd vissza magad!
Ezt követően egy fagyöngyöt felfűzöl egy szép szalagra és megrajzolod az angyalarcot a gyöngyön, és elrendezed a frizuráját. Copfokat is köthetsz, úgy még aranyosabb lesz!
És végül e szalaggal megkötöd a szák száját úgy, hogy a gyöngy előre kerüljön, hátulra pedig egy tüll csíkot is hozzákötsz, ez jelképezi az angyalka szárnyát. A masni előre kerüljön, hogy még csinosabb legyen az angyalka!
Meglátod milyen boldogan szagolgatja majd az illatos angyalkát a kistesód, szerintem még az ágyába is magával viszi majd!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.