2013. április 29., hétfő

Harisnya-szörnyecskék. Minél csúnyább, annál szebb…


A hétvégi Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság rendezvényén való szereplésünk után, a Föld Napja alkalmából, a Kultúrkúriában is újrahasznosítottunk.
Előbányásztuk a kinőtt harisnyáinkat és babzsákokat készítettünk varrással és ragasztással. A foglalkozáson volt olyan gyerek, aki most vett először tűt a kezébe, ezért első próbálkozás gyanánt a szóba jöhető öltések közül – pl. rejtett öltés, hátraöltés, létraöltés, előöltés, száröltés, fércöltés – az utóbbit választottuk, amit kis csalással, ragasztással is megerősítettünk, hogy a töltőanyag ne potyoghasson ki. Egy két helyen volt egy kis gubanc, de nem akadtunk fenn rajta. A sikerélmény a fontos, mert minden lurkó nagyon büszke az első varrására. És ami a lényeg: mindenki saját elképzelései szerint választott alapanyagot (harisnya, filc, gomb, fonal), ezért - mint a Kistenyér foglalkozások során mindig -, valamennyi „mű” tükrözte készítő gazdájának egyéni keze nyomát.
Jól megtömtük a lények pocakját babbal, összevarrtuk, majd kipróbáltuk őket, hogy „működnek-e”. Mi tagadás, jól repültek a cél felé…
A műhely végén szépségversenyt rendeztünk, egy legény zöld testű babzsákjának adtuk az első díjat.

A harisnya-szörny készítésének leírását a KREATÍV ÖTLETEK fül alatt olvashatod.
A Föld Napjával kapcsolatos bejegyzéseket a TERMÉSZETBARÁT rovatunkban találod.


Csinálok még egy....nem is..., inkább három szörnyecskét!

A győztes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.