2013. február 24., vasárnap

Malacok a hóban

Rézi és Margit, csüngőhasú malacaink nagyon élvezik a telet, gyorsan feltalálták magukat a hóban, amit életükben először láttak. Időnként fülig elsüllyednek benne, csak a röfögésükről lehet tudni, hogy merre járnak.


Egyik délután Margit kocogott hozzám, orrával a lábamat bökdöste és kétségbeesett röfögéssel adta a tudtomra, hogy Rézi eltűnt. Fél órás keresés után Bikfic kutyám segítségével akadtunk az elveszett malacka nyomára, aki egy farakás mögött, csüdig a hóban dohogott. Az eset óta Bikfic a két csüngőhasú minden lépését figyeli.


Sajnos az utóbbi időben a röffencsek még inkább felbátorodtak, és egyre messzebb csatangolnak. Megtalálnak minden kis rést a kerítésen, és bizony már az utcára is kijutottak.
A minap jövök haza, s már messziről kiabál nekem Józsi, a szomszédom: „Mártika! A Rézi meg a Margit kinn vannak a sarkon! Nem tudtam őket összefogdosni!”
Egyetlen reményem Bikfic kutyám, aki mindenhova kíséri őket, azonban a kerítésen ő nem fér át. Így csak reménykedem, hogy holnap nem a sarkon fognak állni a „kis disznók”, amikor hazajövök…


További történetek az ÉLET A FARMON fülben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.