2012. április 4., szerda

Száz éves a Fővárosi Állat- és Növénykert

A tavaszi szünetben is érdemes ellátogatnotok az állatkertbe, több cseperedő kisállatot is megfigyelhettek. Az év elején születtek: kameruni törpe kecskegidák – nagyon picik és édesek -, szerecsenmaki és jávai langur kölykök. Ha kedvelitek a bizarr külsejű állatokat, akkor ne hagyjátok ki a borzas gödény-fiókát sem! A legjelentősebb születésnap Szeráfé, a zsiráfborjúé, aki február 19-én látta meg a napvilágot.
Az állatkerti lakók közül régóta az egyik Kistenyér kedvenc a hóbagoly, hatalmas hófehér fején világító nagy sárga szemekkel. 


Ha többet akarsz tudni a hóbagolyról, akkor ugorj a http://www.haziallat.hu/diszmadarak linkre.

TUDOD-E, HOGY...
...az Andrássy út és történelmi környezete (Hősök tere épületegyüttese) tíz éve, 2002 óta a világörökség része? 
E kiemelt terület vonzásköréhez tartozó Városliget nevezetessége a Fővárosi Állat-és Növénykert 1866-ban nyitotta meg először a kapuit, majd átépítések után nagyjából a mai formájában 1912 óta - száz éve - látogatható. A jubileum alkalmából, uniós támogatással több fejlesztést valósítanak meg: a Főkapu látogatóbarát bővítését és a Nagyszikla belsejében lévő 3200 négyzetméteres terület interaktív bemutatóhellyé alakítását. Állatkertről: http://www.zoobudapest.com/

BARKÁCSTIPP: Elkészítettük saját hóbagoly variációinkat. Pihe-puha lencsezsákok nagy gombszemekkel.
Kicsit lányosak, kicsit rózsaszínek, de a miénk! http://www.zoobudapest.com/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.